big_vata_rula_al_folio

Стъклената вата е високотехнологичен и същевременно екологичен продукт. Произвежда се от естествен пясък, към който се добавя рециклирано стъкло и стопилка. Материалът се разтапя при 1100oC в електрическа пещ, центрофугира се и се образуват стъклени фибри, които имат отлични топло- и звукоизолационни характеристики. Към тях се прибавят лепилни съставки и други характерни елементи, след което ватата се пресова и се навива на рула.
Рулата от стъклено-минерална вата се използват за топлоизолации на сгради, а благодарение на своята структура те поглъщат шума и предлагат акустичен комфорт в помещенията. Не гният, устойчиви са на стареене, не предизвикват корозия или ръжда, не спомагат развитието на мухъл, плесен и гъбички.
Стъклено–минералната вата ODE STARFLEX e негорим материал (клас А1), в съответствие с EN 13501 – 1 и DIN 4102, което се удостоверява с СЕ маркировка.
Предлага се на рула и плочи с различна твърдост, както и във вариант тръбни профили.  

Стъклено-минералната вата на рула, с покритие от алуминиево фолио се използва за топло и звукоизолация на въздуховоди, отоплителни и охладителни системи. Монтира се бързо и лесно към металната повърхност със самозалепващи пирони.

Изолация от минерална вата на рула – 1200 х 15000 мм
Дебелини Покритие
50mm усилено алуминиево фолио

Температурен диапазон -40 °C до +250°C
Плътност 12 кг./м3
Топлопроводимост λ λ=0.040 W/m K
Клас на горимост А1 - TS EN 13501-1 A
Устойчивост на водни пари µ=1,1
Покритие усилено алуминиево фолио

Вакумирани рула, h=1200 mm, d= 400mm
pack_vata_rula

https://indexsy.com